Zonovergoten Lummeldag

Vier keer is scheepsrecht, in het geval van de Lummeldagen ging die vlag wel op m.b.t de weersomstandigheden. De voorgaande edities gooide het weer telkens roet in het eten. Zondag was dat gelukkig een keer niet het geval. Het was zelfs een zonovergoten Lummeldag in Ruinerwold. Lummelen zoals lummelen aanvankelijk was bedoeld. Een no-nonsens festival voor jong en oud dat was de insteek. Gewoon lekker luieren, kletsen, genieten van muziek met een drankje en een hapje en voor de rest niet al te veel doen.

Hoewel dat zeker niet voor iedereen gold. De jeugd was het niet van het waterspringkussen af te slaan. Daar was het net als met de zwembadjes, lekker kliederen met water. De hangmatten waren continu in gebruik en foodtrucks deden goede zaken. Verder was het vooral genieten van het mooie weer. DJ Bart Kiers draaide zijn vinyplaten, en diverse muzikanten uit de omgeving speelden dat het een lieve lust was. Het publiek vond het prachtig en zong volop mee. Zo ontstonden er spontaan diverse muzikale combinaties. Het autocrossteam Ruinerwold was van de partij om de auto’s te tonen, in de hoop de sport bij het publiek onder de aandacht te brengen. Dat lukte mooi toen er samen met Dweilorkest Frederikhaven een mooi samenspel ontstond. Enerzijds de ronkende motoren, anderzijds het orkest dat daar muzikaal tegengas aan bood.

Voor wie het wilde kon een sigaartje roken met Albert Knol, of biechten bij Paus Cornando de Vries. Ook de boeken en platenbeurs viel in goede aarde. Liefhebbers snuffelden tussen het vinyl. Wie echt tot rust wilde komen deed mee aan de Yogalessen van Gien Smit. Terwijl de Ruinerwoldse ijscoboer Henk Smit allerlei lekkere soorten ijs schepte, was het bij de horecatent ook genieten van lekker gekoelde drankjes. Tot verrassing en vreugde kreeg de organisatie halverwege de middag te horen dat Piet Paulusma zijn weersbericht kwam presenteren vanaf de Ruinerwoldse Lummeldagen. Aanvankelijk zou hij zaterdag komen bij de opbouw. Maar moest toen op het laatste moment afzeggen wegens trieste omstandigheden. De opkomst van het publiek was overweldigend en het bleef tot het eind gezellig en druk. De organisatie kijkt terug op een geweldige dag.