Relaxte sfeer bij Lummeldagen

De sfeer was ook dit jaar weer fantastisch bij de Lummeldagen afgelopen zondag op het landgoed aan Boerpad in Ruinerwold. Het weer was uitstekend en de opkomst groot. De organisatie kijkt tevreden terug op een bijzonder gezellig evenement. Er was van alles te doen. Lees verder

Dirty Dog op Lummeldagen

De Lummeldagen in Ruinerwold zijn dit jaar op zondag 1 juli. Het betreft hier een gratis te bezoeken eendags, no nonsens doe-het-zelf festival voor jong en oud. De naam zegt het al, wilt u lekker lummelen of luieren op een kleedje of in een hangmat dan kan dat gewoon. De locatie is dit jaar wederom op het land van Roelof Dekker aan Boerpad in Ruinerwold.

Natuurlijk hoort er muziek, entertainment en ander (kinder) vermaak bij. Echter het betekend wel een festival zonder grote artiesten en/of bekende namen. Maar een laagdrempelig, gezellig en sfeervol festival met een grote knipoog. Op het terrein komen diverse foodtrucks waar lekker eten en drinken verkrijgbaar is. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zo bestaat het kinderparadijs uit lucht en springkussens, een knutselplein, en ze kunnen zich laten schminken. En zijn er optredens van een Circustheater Ketü, de band Dirty Dog (akoestisch), Vinyl DJ Bart en Magic Joop en Dweilorkest Frederikshaven en een tribute to Armand/Boudewijn de Groot.

Lummeldagen?
Het wordt weliswaar in meervoud geschreven. Maar het betreft slechts een dag, de tweede dag is voor eigen rekening. Lekker thuis voor de buis, of op het werk in de baas zijn tijd. Aanvang: 13.00 – 19.00 uur. Locatie: Boerpad Ruinerwold. www.lummeldagen.nl

Zonovergoten Lummeldag

Vier keer is scheepsrecht, in het geval van de Lummeldagen ging die vlag wel op m.b.t de weersomstandigheden. De voorgaande edities gooide het weer telkens roet in het eten. Zondag was dat gelukkig een keer niet het geval. Het was zelfs een zonovergoten Lummeldag in Ruinerwold. Lummelen zoals lummelen aanvankelijk was bedoeld. Een no-nonsens festival voor jong en oud dat was de insteek. Gewoon lekker luieren, kletsen, genieten van muziek met een drankje en een hapje en voor de rest niet al te veel doen.

Hoewel dat zeker niet voor iedereen gold. De jeugd was het niet van het waterspringkussen af te slaan. Daar was het net als met de zwembadjes, lekker kliederen met water. De hangmatten waren continu in gebruik en foodtrucks deden goede zaken. Verder was het vooral genieten van het mooie weer. DJ Bart Kiers draaide zijn vinyplaten, en diverse muzikanten uit de omgeving speelden dat het een lieve lust was. Het publiek vond het prachtig en zong volop mee. Zo ontstonden er spontaan diverse muzikale combinaties. Het autocrossteam Ruinerwold was van de partij om de auto’s te tonen, in de hoop de sport bij het publiek onder de aandacht te brengen. Dat lukte mooi toen er samen met Dweilorkest Frederikhaven een mooi samenspel ontstond. Enerzijds de ronkende motoren, anderzijds het orkest dat daar muzikaal tegengas aan bood.

Voor wie het wilde kon een sigaartje roken met Albert Knol, of biechten bij Paus Cornando de Vries. Ook de boeken en platenbeurs viel in goede aarde. Liefhebbers snuffelden tussen het vinyl. Wie echt tot rust wilde komen deed mee aan de Yogalessen van Gien Smit. Terwijl de Ruinerwoldse ijscoboer Henk Smit allerlei lekkere soorten ijs schepte, was het bij de horecatent ook genieten van lekker gekoelde drankjes. Tot verrassing en vreugde kreeg de organisatie halverwege de middag te horen dat Piet Paulusma zijn weersbericht kwam presenteren vanaf de Ruinerwoldse Lummeldagen. Aanvankelijk zou hij zaterdag komen bij de opbouw. Maar moest toen op het laatste moment afzeggen wegens trieste omstandigheden. De opkomst van het publiek was overweldigend en het bleef tot het eind gezellig en druk. De organisatie kijkt terug op een geweldige dag.

Hangmatten carrousel staat

Kom zondag 9 juli gezellig lummelen/luiereren aan Boerpad in Ruinerwold tussen 13.00 en 19.00 uur. Gratis entree. De hangmatten carrousel is al in gereedheid gebracht. Voor kids veel springkussens. Verder een aantal foodtrucks. Horecatent met lekkkere drankjees, zwembadjes, lekkere hangtafels, muziek (bespeel je instrument, neem deze dan mee!) en nog veel meer.

De Lummeldagen 2017 komen er aan!

Kom naar de Lummeldagen op zondag 9 juli. Behalve entertainment en (kinder) vermaak hebben we ook een leuk aanbod aan foodtrucks op het festival staan. Wil jij ook met je foodtruck bij ons staan? mail ons dan info@lummeldagen.nl

Artiesten gezocht!

De organisatie is nog op zoek naar (akoestische) of evt. licht versterkte bandjes, muzikanten, troubadours, Singer songwriters, zanger/gitaristen, accordeonisten die zin hebben om in een relaxte en ongedwongen setting muziek te maken. Dat mogen beginnende bandjes zijn, of amateur muzikanten die net begonnen zijn. Speel je net gitaar, blokfuit of saxofoon en speel je maar een paar nummers. Lees verder